joomla templates top joomla templates template joomla

Historie

In 1970 wilden enkele jazzenthousiasten, afkomstig uit Breda, ook in Apeldoorn luisteren naar hun favoriete muziek.
Zij misten echter een plek waar ze gezellig uit konden gaan, luisterend naar orkesten die deze muziek op het programma hadden staan.

Het begin was niet zo succesvol, de belangstelling minimaal. Natuurlijk werd er in Apeldoorn in die tijd al van goede jazzmuziek genoten. Echter, de sessies vonden meestal plaats bij de jazzliefhebbers thuis en in het voormalige Bosbad restaurant

De doorbraak kwam echter op 16 augustus 1975 door het optreden van de RIVERBOAT JAZZBAND in een zaal achter het Jachthuis in Hoog-Soeren.

Na het concert rechtvaardigde de aanwezigheid van 70 enthousiaste aspirant leden de oprichting van een echte jazzclub voor Apeldoorn en directe omgeving.

Op 19 september 1975 vond de oprichtingsvergadering plaats in " Kunst en Genot, " tevens de eerste thuisbasis van de club. Tijdens de oprichtingsvergadering brachten ca. 15 leden hun instrument mee en begonnen enthousiast te musiceren, het begin van een eigen huisorkest! In het eerste jaar groeide de vereniging naar 130 leden.

" Kunst en Genot " viel onder de slopershamer en de jazzclub verhuisde naar "de Hof van Gelre" in de Hoofdstraat. Maar stadsvernieuwing was de oorzaak dat opnieuw naar een andere locatie diende te worden gezocht. Deze werd gevonden in " Restaurant de Manege " aan de Jachtlaan waar de dub nog steeds maandelijks op zondagmiddag haar gezellige jazzsessies organiseert met afwisselende stijlen en hoge kwaliteit jazzmuziek, verzorgd door gerenommeerde bands uit binnen- en buitenland. De club telt begin 2019 zo'n 130 leden en het streven is dit jaar weer meer jazz liefhebbers te kunnen verwelkomen binnen onze fijne club. Met jazzbands van kwalitatief hoog gehalte en door de gezellige sfeer in ons jazzhonk “Brasserie de Manege” aan de Jachtlaan 8a hopen we daarin te slagen. 

De Triangle Jazz Club was ook zeer intensief betrokken bij de organisatie van het destijds zo bekende internationale festival "Jazz in the Woods".